Takım

Point Blank Harita Taktikleri (Şehir Merkezi, Midtown, Luxville, Desert Storm, Safe House, Provence

 
Çoğu çevrimiçi FPS oyununda olduğu gibi, taktikler Point Blank’ta kazanmanıza olanak tanır. Bu taktikler sayesinde oynadığınız haritada rakibinizi daha kolay yenebilir ve hızlı bir şekilde seviye atlayabilirsiniz.
 
Bu yazımızda Point Blank oyunundaki haritalar için oyunculara özel taktikleri sizlerle paylaşacağız.
 
İlk olarak, bir grup olarak silahları doğru bir şekilde paylaşmalıyız. Oyundaki silahlar AR, Dual (çoklu) ve sniper olarak üçe ayrılıyor. Genellikle bir oyunda, üç adede kadar ikili silah ve iki AR kullanan bir oyuncu vardır. AR kullanan oyunculardan biri haritaya göre keskin nişancı silahını kullanabiliyor. Oyuncular, hangi silahın en iyi kullanıldığını bulmak için botlara veya diğer çevrimiçi oyunculara karşı maç oynayabilir. Maç boyunca kullanabileceğiniz silahları oynadıktan sonra hangisinin en güzel olduğuna karar verin. Karar verdikten sonra, oyuncuların maça başlamadan önce gerçek bir yuvaya yerleşmeleri gerekir. Öncelikle Downtown haritasını inceleyeceğiz.
 
Şehir merkezi:
 
 
 
Harita hikayesi: Şehrin ortasına giren bir araç. CT Force, malzeme ve erzak nakil yolu için şehrin varoşlarında bir kasaba seçer. Sivil araç kılığına girmiş bir araç erzak almak için geldiğinde, CT Force’un tüm ikmal kanallarını birbirine bağlamak için pusuda bekleyen Özgür Asiler ile karşılaşır.
 
Oyun Modu: Bomba Görevi / TDM / İmha Görevi
  
Görev: CT Force : Savunma (Bomba İmhası) / Özgür İsyancılar : Saldırı (Bomba Dağıt)
  
Harita Özellikleri: Şehrin göbeğinde kapalı ve açık alanlarda çatışma içinde olacak şekilde tasarlanmıştır. Ekiplerin bomba imha ve suram görevleri yaparken, haritanın çeşitli yerlerinde bulunan patlamaya hazır varillerle stratejik atılımların yapılabileceği bir haritadır.
  
Oyunda toplam 8 Red (Free Rebels) ve 8 Blue (CT Force) slotu bulunmaktadır. Oyuncuların, oynadıkları yere göre uygun yuvalara yerleşmeleri gerekir.
  
Şehir Merkezi haritasının Kırmızı (Özgür İsyancılar) tarafındaysanız; 2., 6., 7. ve 8. slotlar B kısmına daha yakın bir yerde spawn olur. B kısmına daha erken gitmek isterseniz bu 4 slottan birine yerleşebilirsiniz. A bölümüne daha erken geçmek isterseniz birinci, beşinci, dördüncü ve üçüncü yuvalara geçebilir ve rakiplerinizle daha erken karşılaşabilirsiniz.
 
 
  
Şehir Merkezi haritasının Mavi (CT Force) tarafındaysanız; Birinci, üçüncü, dördüncü, beşinci ve ikinci yuvaları kullanarak A bölgesine daha yakın yumurtlayabilirsiniz. Altıncı, yedinci ve sekizinci yuvaları kullanırsanız, B bölgesine daha yakın bir yerde doğabilir ve rakiplerinizle erken karşılaşabilirsiniz. Oyuna başlamadan önce ekipmanlarınızı ve slotlarınızı kontrol ettikten sonra harita taktiklerine geçebiliriz.
 
 
 
 
  
Şehir Merkezi haritasının Kırmızı (Özgür İsyancılar) tarafında hangi taktikleri yapabileceğimize bakalım. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Downtown haritasında A ve B olmak üzere iki bomba yerleştirme noktası var. Öncelikle B bomba imha ekibi bomba yolunda yapılacak taktikleri sizlerle paylaşalım. 3 çift silahlı oyuncu ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu varsayarsak, öncelikle bu çift silahlı oyuncular B tarafına yakın bir yerde doğacak yuvaya yerleştirilmelidir. Maça başladıktan sonra dualistlerden 2 tanesi hızlı bir şekilde oyunun uzun kısmına yerleşip, kadroda AR silah kullanan oyuncuları beklemelidir. Bu arada kalan 1 çift silahlı oyuncu, haritanın çöplük denilen yeri hızlıca kontrol etmelidir. AR silah kullanan oyuncular gelir gelmez sisi uzun kenarlarına atıp karşı tarafa geçirerek diğer 2 ikili silahı kullanan oyuncuları korumalıdır. Çift silah kullanan oyuncular, B patlama bölgesini ele geçirip bombayı hemen yerleştirerek raundu kazanabilir. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Takımınızla birlikte çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken çevreyi yeterince kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
  
İkinci taktik olarak 3 ikili silah kullanan oyuncular ve 2 AR kullanan oyuncular olduğunu varsayarsak, öncelikle bu ikili silahları kullanan oyuncular B tarafına yakın bir yerde spawn olacak slota yerleşmeli ve maça tekrar başladıktan sonra, Dualistlerden 2’si oyunun uzun kısmına hızla yerleşir ve AR silahını takıma alır. oyuncular beklemelidir. Daha sonra uzun bölümün kontrolünü ele geçirdikten sonra kalan 3 ikili silahı kullanan oyuncular çöp kutusuna gitmelidir. Uzun mesafede yer alan iki AR silahını kullanan oyuncular, B kurulum noktasına tüm bomba ve sisleri atarak rakip rakibi rahatsız edebiliyor. Bombalar ve sisler atıldığında çöplükte bekleyen düalistler hızlı bir şekilde suram noktasını ele geçirip raundu kazanabilir. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Ekibinizle çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru bir şekilde yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda çok değerli. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
  
Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 ikili silah ve 2 AR oyuncusu var. Diğer bir taktik ise, AR kullanan oyuncunun kurulum noktası A’ya yakın bir yerde beklemesi ve oyuncunun oradan açılmasını beklemesidir. Kalan 3 ikili ve 1 AR silahı, uzun kısmı kontrol ederek B varış noktasına giriyormuş gibi oyuncu tarafından bombalarını ve sislerini kullanarak kontrol edilmelidir. Biraz daha gürültü yaptıktan sonra A konuşlanma noktasının arkasında bekleyen oyuncu hızlı bir şekilde A’ya girmeli ve kontrolü sağlayarak bombayı patlatmalıdır. Daha sonra B bölümündeki diğer oyuncular hızlıca A bomba tezgahına giderek raundu kazanabilir. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle yakından incelemeniz gerekir. Ekibinizle çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi tarafın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
 
  
3 ikili ve 1 AR oyuncusunu A bombası yerleştirme noktasına hızlıca girerek turu kazanabilirsiniz. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Bu bölümde kalan 1 AR oyuncusunun durumu çok değerli. Çünkü o oyuncu, B bombası yerleştirme noktasından uzun kısmından karşı rakipteki diğer oyunculara destek verebilir ve raundu rahatlıkla kazanabilir. Takım olarak A suram noktasına yakın formda uygun bir slot seçiyoruz. Oyuncu 3 dual ve 1 AR silahı kullanarak A noktasına hızlı bir şekilde gitmeli ancak giderken haritadaki balkon kısmına dikkat etmelidir. Aksi takdirde, rakip rakip sizi destekleyebilir. Ardından, A girişi sırasında, rakip rakibin görüşünü engelleyecek sis atarak kolayca bomba kurabilirsiniz. Bombayı yerleştirdikten sonra bombanın yakınına ya da alan dışına yerleşebilirsiniz. İçeride yerleşecekseniz, kendi manga arkadaşınızla karşı karşıya olduğunuza dikkat edin. Bu sayede rakipleri kolayca avlayabilirsiniz. Ve yine sahanın gerisinde duracaksan, arkadaşınla yüzleş. Bomba kurulduktan sonra uzun AR silahını kullanan oyuncu arkadaşımız dikkatli oynamalı. Rakibinin tamamen A bölümüne döndüğünü anladığı anda A bölümüne de dönmelidir. Bu formda rakibi arkadan vurarak düşmanı öldürebilir. Ancak işler her zaman yolunda gitmeyebilir. Uzun grup arkadaşımız öldüyse hızlı bir şekilde A noktasındaki bir dual oyuncu haritanın ortasına gidip A noktasına yaklaştıklarında onları geri alabilir. Bu durumda içerideki takım arkadaşlarımız hızlı bir şekilde delegasyonun artı noktasına geçmeli ve Yerleşin. Ek olarak, bazı oyuncuların ekipmanlarında bomba olması gerekir. Çünkü rakip tamamen yok edilmişken bombayı atarak raundu kazanabiliyorsunuz. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki rauntta nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki rauntta tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Ekibinizle çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru bir şekilde yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken çevreyi kontrol edip iyi açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 

Gelelim Mavi (CT Force) bölgedeyken ne yapacağımıza. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 ikili silah ve 2 AR oyuncusu var. Dualistlerden biri ortasına mayın bombası atarak A bölümüne, diğer ikisi çöp bölümüne geçmelidir. AR silahlarını kullanan bazı oyuncular uzun silaha geçerek işleri biraz daha kolaylaştırabilirken, diğer AR silahını A’ya takviye olarak kullanan oyuncu. A noktasının arkasına bomba atarak acele edin ve raundu kazanabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın.
B kısmına hızlı bir koşuşturma olursa uzun ve çöp kısmına bombalarınızı atarak karşı takımı hızlıca bloke edebilirsiniz. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Bombalarınız bir süre sonra bitecek ve burada kendi amacınıza güvenmeniz gerekiyor. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle birlikte sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Kadronuzla çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken, uygun şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekir. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.

Evet, Downtown haritasının güncel taktikleri bu. Bu harita hakkında daha fazla taktik öğrenir öğrenmez yeni bir konu açıp sizlerle paylaşacağım.
 
Şehir merkezi:
 
 
 
Harita benzetmesi: CT-Force’un Midtown’daki İkmal ve Malzeme taşımasına müdahale eden Özgür İsyancılar, CT-Force’un gizli deposunu keşfeder. CT-Force’un İkmal ve Ekipman ikmal hattını tamamen kapatmak için Free Rebels, CT-Force’un deposuna bir saldırı hazırlıyor, ancak CT-Force, Free Rebels’ın saldırması için hazır…
 
Oyun Modu: Bomba Görevi
 
Görev: CT Force: Savunma (Bomba İmha)/ Free Rebels: Raid (Bomba Yerleştir)
  
Gelelim Midtown haritasına. Point Blank, oyuncuların çok sevdiği bir haritadır. Haritaya tekrar başlamadan önce yuvalara düzgün bir şekilde yerleşmeliyiz.
 
Midtown haritasının Kırmızı (Özgür İsyancılar) tarafındaysanız; Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü yuvalar B bölümünün yakınında ortaya çıkar. Beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci yuvalardan geçerek, bomba suram noktası A’ya daha yakın bir yerde yumurtlayarak A noktasına hızlı bir şekilde girebilirsiniz.
 
 
 
Midtown haritasında Mavi (CT Force) tarafındaysanız; Beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci yuvalara geçerek hem A bombası yerleştirme noktasına hem de haritanın ortasına yakın bir yerde doğabilirsiniz. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü yuvalara giderek B noktasına hızla gidebilirsiniz.
 
 
 
Gelelim haritanın taktik kısmına. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. 1 AR oyuncusu bu haritada keskin nişancı silahı kullanabilir. Oyuncuların geri kalanı, 1 AR ve 3 ikili silah kullanarak işleri biraz daha kolaylaştırabilir. Ekibimizde 1 AR 3 Dual ve 1 sniper olduğunu varsayarsak yapacağımız ilk şey Midtown haritasında yavaş oynamak olacak. Keskin nişancı oyuncusu başlar başlamaz ortaya inmeye ve rakip oyuncuları devirmeye çalışmalıdır. Ancak ortada zıpladığında rakipten gelen bombalara dikkat etmelidir aksi halde bombaya can verip grubu eksik oynayabilir. Başka bir AR oyuncusunun A noktasından açılabilen oyuncuya bakması yeterli olacaktır. Dual oyuncular ise yavaş yavaş B bomba atma noktasına yaklaşarak o alanı kontrol altına almalıdır. Ancak Dual oyuncular B bölümüne girer girmez diğer AR ve keskin oyuncular B bölümüne bomba ve sis atarak işleri biraz daha kolaylaştırabilir. Bu sayede B noktasını kolayca kontrol altına alabilir ve takımınıza mermi kazandırabilirsiniz. B-bombası yerleştirme noktasını kurduktan sonra hızlıca yerleşmeliyiz. Sayaç yumurtlama alanında bir oyuncu gözetlemesi yapın. Çift oyuncu veya AR oynatıcı bu gözetimi yapabilir. İkili oyuncu, rakip doğma alanını kesmek için rakip doğma alanını oradan hızla B bombası konuşlandırma noktasına taşımalıdır. Eğer AR oyuncusu o kısımda casusluk yapacaksa, B bomba imha ekibimin sağından karşı tarafı, yani kendi doğuşumuzdan geldiğimiz tarafı kesebilir. Bunun dışında rastgele bir dualist veya AR oyuncusu kendi bölgemizden oyuncuları gözetleyebilir. Diğer oyuncular ise orta kısma bakarak yerleşim kısmını halledebilirler. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle birlikte sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Grubunuzla çalışırken hangi tarafta hangi oyuncuların daha uygun oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken etrafı yeterince kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Bir diğer taktik de orta kısma hızlı bir şekilde girmek. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. İkili oyuncular, diğer AR ve keskin oyuncular orta kısma hızlı bir giriş yapmadan önce, orta kısmın arkasına isabetli bir şekilde bombalar atarak rakip grubun işini zorlaştırabilir. İkili oyuncular, ortada hızlı bir duruma girer girmez görevleri dağıtmalıdır. Oyuncuların B kısmına, orta kısma ve A kısmına bakarak orta alana hakim olmaları gerekiyor. Daha sonra AR oyuncuları A noktasına girecek ve ortadaki ikili oyuncular da A bombası yerleştirme noktasına kolay bir şekilde destek verip raundu kazanabilecek. A bölümünde bombayı yerleştirirken yerleşimlere dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu takım noktasından oynayabilir. Bu oyuncu, doğma alanımızı ve orta kısmı gözetleyebilir. Başka bir oyuncu, doğma bölgemizde pusuya yatarak rakiplerin bizi takip etmesini engelleyebilir. Bir dualist, A bombası alanındaki bardan rakip rakibin üremesini keserek düşmanın yolunu kapatabilir. Diğer oyuncular ise orta kısmı yakın tutarak raundu kolay bir formda kazanmaya yardımcı olabilir. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı manganızla sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Grubunuzla çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi tarafın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Gelelim Kırmızı (Özgür Asiler) tarafı için son taktiğimize. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. 3 Dualist’ten 1’i ortada bekleyecek ve diğer oyuncular el bombaları ve sislerini kullanarak A bölümüne girecekler. A bölümüne girer girmez ortada bekleyen oyuncumuz A bölümüne ayağını basacak ve hızlı bir şekilde onun kontrolüne alarak raundu kazanmamız mümkün olacak. A bölümünde bombayı yerleştirirken yerleşimlere dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu suram noktasından oynayabilir. Bu oyuncu, doğma alanımızı ve orta kısmı gözetleyebilir. Başka bir oyuncu, doğma bölgemizde pusuya yatarak rakiplerin bizi takip etmesini engelleyebilir. Bir dualist, A bombası alanındaki bardan rakip rakibin üremesini keserek düşmanın yolunu kapatabilir. Diğer oyuncular ise orta kısmı yakın tutarak raundu kolayca kazanmaya yardımcı olabilir.
 
Gelelim Mavi (CT Force) bölgedeyken ne yapacağımıza. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. Slotları kontrol ettikten sonra bu haritada yapacağımız şey çok kolay. AR veya keskin nişancı silahı kullanan oyuncu ortaya hareket etmelidir. Daha sonra orta yığını oynayan ikili oyuncu ve AR kullanan oyuncu A bombası yerleştirme bölümünde durmalıdır. 1 ikili oyuncu ve 1 AR oyuncusu daha B’ye geçip yerleşmeli. Yerleşimleri tamamladıktan sonra bu haritada takım arkadaşınıza destek çok değerli. B’ye hızlı bir saldırı olursa, B tarafındaki kendi doğma noktamızdan bir bomba atarak rakip oyuncuyu yavaşlatabiliriz. Orta kısımda hızlı bir saldırı olursa A kısmındaki düalistler ortaya hızlı bir şekilde yaklaşıp onu desteklemeli ve gerekirse bombalarını kullanmalıdır. Son olarak, A’ya hızlı bir giriş varsa, B’deki oyuncular A’ya bir bomba atarak rakip rakibi yavaşlatabilir ve onları öldürebilir. Çok fazla taktik bilgisi olmasa da oyuncuların silah kullanımı bu haritada oldukça değerli. Gerçek ve doğru bir analiz yaparak bu haritada kolayca kazanabilirsiniz. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Grubunuzla çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın gruba uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken çevreyi yeterince kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
luxville
 
 
 
Harita Hikayesi: CT Force’tan kaçan Free Rebels’ın üst düzey yöneticileri, orta doğu ülkelerinden birine sığındı ve izlerini kaybetti. Free Rebels, petrol zengini bir iş adamından mali destek almak ve merkezlerini Orta Doğu’ya taşımak istiyor. Bunu duyan CT Force, istihbarat ve kanıt toplamak için gizlice bir operasyon düzenler. Bilgi sızıntısını fark eden Free Rebels, bağlantı araçlarını yok ederek delilleri yok etmeye çalışır.
 
Oyun Modu: Bomba Görevi
 
Görev: CT Force: Savunma (Bomba İmha) / Özgür İsyancılar: Saldırı (Bomba Dağıt)
  
Harita Özellikleri: Savunulacak birçok yerin ve saldırılacak birçok stratejik alanın olduğu bu haritadaki amansız çabayı hangi taraf kazanacak?
  
Luxville haritasının taktiklerine geçmeden önce bu haritada bombalama oldukça değerli bir konu. Şimdi oyuncuların geçebileceği slotlara hızlıca bakalım.
 
Luxville haritasında Red (Free Rebels) tarafındaysanız; Birinci, beşinci, yedinci ve üçüncü yuvalar kısa kenara daha yakın olarak ortaya çıkar. Kalan dördüncü, sekizinci, ikinci ve altıncı yuvalarda uzun kenarda yakın yumurtlayabilirsiniz.
 
 
 
Gelelim Kırmızı (Özgür Asiler) tarafı için taktiğimize. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. İlk yapacağımız taktik, bir oyuncuyu uzun kısımda bırakmak ve düşmanın gerisinden kaçınmaktır. Kalan oyunculardan biri, bir AR oyuncusu doğduğumuz bölgede beklemeli. Bu AR oyuncusu, gerektiğinde karşı tarafın üst kısmını bombalayabilecek ve dualistleri o bölgeye kolayca sokabilecektir. Şimdi 3 ikili oyuncuya odaklanalım. Bu 3 ikili oyuncu, önce rakip rakibin hızlı açılıp açılmadığını kontrol etmelidir. Alanın güvenliğini kontrol ettikten sonra 3 doğru ikili oyuncu yavaşça tepeye yaklaşmalıdır. Doğduğumuz bölgede duran bir AR oyuncusunun elindeki iki bombayı belirtilen bölgeden atması ve ikili oyunculara aynı anda girip üst kısma girmesi gerekiyor. Bu kısımdan sonra 2 AR oyuncusu uzun mesafe dolaşarak B patlatma bölgesine yaklaşmalıdır. Bu sırada 3 ikili oyuncu B bölgesini kontrol edecek ve bölgeye bomba yerleştirerek raundu kolay bir şekilde kazanabilecek. B bölümüne bombayı yerleştirir yerleştirmez yerleşim yerlerine dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu karşı taraftan gelen oyuncuları gözetlemek için suram noktasından diğer tarafta casusluk yapabilir. Ya da bu gözetleme için iki oyuncu kütüphanenin bomba atma noktası B kısmından sağdan ve soldan rakip rakibi öldürebilir. Diğer oyuncular ortadan gelen oyuncuları izlemelidir. Bunun için mavi kısmın ortasından gelecek oyuncuları izleyip vurabilir ve takımınıza kendiniz haber verip oradaki oyuncuları hızlı bir şekilde öldürebilirsiniz. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle birlikte sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Takımınızla birlikte çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda çok değerli. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken etrafı yeterince kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 

Aynı anda A bölgesine girerek turu kazanabilirsiniz. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. Dualistler, doğduğu gibi ön planda baskı olup olmadığını tekrar kontrol edecekler. Daha sonra AR oyuncularından biri elinde A tabut bombasını hazır tutar. İkili oyuncular tabut A alanına girer girmez, bombardıman uçakları o alanı bombalayacak ve ikililerin girmesini kolaylaştıracaktır. Daha sonra dualistler girdiklerinde orta kısma sis atarak onları yenme fırsatı bulacak ve rakip oyuncuların bu bölgeye girmesini zorlaştıracaktır. Bomba kurulduktan sonra nasıl yer alacağımız da çok değerli. Bir oyuncu bomba sahasına, bir oyuncu tabut alanına, bir oyuncu korkuluk alanına, kalan oyuncular ise takıma göre yardıma gidecek. Hatırlatma Her tur son turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken çevreyi yeterince kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.

Haritanın uzun kısmından girerek turu kazanmak ister misiniz? 5’e 5 bir maç olduğunu ve her iki takımın da 3 çift silah ve 2 AR oyuncusu olduğunu varsayalım. 5 oyuncu ile uzun kenardan bire bir giriş yaparak kontrollü bir şekilde o bölgeyi düşmanlardan koruyun. Ardından rakip rakibe yavaş ve hızlı bir şekilde Delegasyon A alanına girebiliriz. A bölgesine girdikten sonra oyuncular tırabzan, tabut ve suram kısmını hızlıca incelemelidir. Bu alanları kontrol ettikten sonra hızlı bir şekilde bombayı kurup raundu kazanabiliyoruz. Bomba kurulduktan sonra nasıl yer alacağımız da çok değerli. Bir oyuncu bomba yerleştirme alanına, bir oyuncu tabut alanına, bir oyuncu küpeşte alanına, kalan oyuncular ise takıma göre yardıma gidecek. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Kadronuzla çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken çevreyi yeterince kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
A bölgesine duman ve bombalarımızı atalım ve B bomba sahasına girelim. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. Bu taktik için öncelikle A kısmına hızlıca yaklaşmalıyız. A bölgesine yaklaştığımızda hızlı bir şekilde tabut bölümüne bomba atıp orada düşman olup olmadığını kontrol etmemiz gerekiyor. Orada düşman yoksa isabetli sis ve bombalarımızı bomba suram A noktasına biraz daha yakın olan tabut kısmına bırakalım. Bu sayede rakip A noktasına gireceğini zannedecek ve tüm oyuncular toplanacak. bu alan. Sis ve bombalarımızı attıktan sonra yukarıdan hızlıca B bombası kurulum noktasına girmemiz gerekiyor. Ama girerken dikkatli olmalıyız. Çünkü rakip bu alanda sizi bekliyor olabilir. B bomba noktasını yeterince kontrol ettikten sonra, bombayı hızla kurmalıyız. B bölümüne bombayı yerleştirir yerleştirmez yerleşim yerlerine dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu karşı taraftan gelen oyuncuları gözetlemek için suram noktasından diğer tarafta casusluk yapabilir. Ya da bu gözetleme için iki oyuncu, B bomba set noktasının kütüphane kısmının bir sağ ve bir sol kısmından rakip rakibi öldürebilir. Diğer oyuncular ortadan gelen oyunculara dikkat etmelidir. Bunun için mavi bölümün ortasından gelecek oyuncuları izleyip vurabilir, manganıza haber verip oradaki oyuncuları hızlı bir şekilde öldürebilirsiniz. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle yakından incelemeniz gerekir. Kadronuzla çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru bir şekilde yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Yine farklı bir şekilde B noktasına girerek turu kazanalım. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. Uzun kenarda 2 AR oyuncusu ve kısa kenarda 3 ikili oyuncu oynasın. 2 AR oyuncusu uzun vadede çok yavaş oynamalı. Rakipler kendilerini göstermemeli. 3 ikili oyuncu daha sonra aynı anda üst kısma girerek burayı hızla bombalamalıdır. Tepedeki rakip oyuncuları öldürür öldürmez uzundaki 2 AR oyuncusu tepeye girmeli ve B bomba noktasına yaklaşmalıdır. Hızlı bir şekilde tekrar bomba kurarak raundu kazanabilirsiniz. B bölümüne bombayı yerleştirir yerleştirmez yerleşim yerlerine dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu karşı taraftan gelen oyuncuları gözetlemek için suram noktasından diğer tarafta casusluk yapabilir. Ya da bu gözetleme için iki oyuncu, B bomba set noktasının kütüphane kısmının bir sağ ve bir sol kısmından rakip rakibi öldürebilir. Diğer oyuncular ortadan gelen oyunculara dikkat etmelidir. Bunun için mavi bölümün ortasından gelecek oyuncuları izleyip ateş edebilir, takımınıza haber verip oradaki oyuncuları hızlı bir şekilde öldürebilirsiniz. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Takımınızla birlikte çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken, uygun şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekir. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Hem üst kısımdan hem de tabut kısmından aynı anda girerek risk alabilirsiniz. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Bu taktik çok riskli çünkü grubunuz hızla ölebilir ve raundu kaybedebilirsiniz. Bu yüzden çok koordineli bir şekilde oynamak zorundasınız. Kendi spawn bölgemizde, bir AR oyuncusu tepeye kadar bombayı bekleyecek. Diğer dualistler ve AR silahı kullanan oyuncu, rakibin açılıp açılmadığını kontrol ettikten sonra yavaşça tabuta ve üst kısma yaklaşacaktır. AR silahı ve düalist kullanan oyuncu tabut bölümüne girecektir. AR kullanan oyuncu, dualist tabuta gidene kadar rakibi vuracak ve koruyacaktır. Bu sırada spawn’da üst bombayı bekleyen oyuncu bombaları atacak ve üst kısma erişim sağlayacaktır. Tabuttaki oyuncumuz ölürse oyunu hızlıca B tarafına geçirebiliriz. Kalan oyuncular hızla B’ye girecek ve kontrolü ele geçirecek. B bölümüne bombayı yerleştirir yerleştirmez yerleşim yerlerine dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu karşı taraftan gelen oyuncuları gözetlemek için suram noktasından diğer tarafta casusluk yapabilir. Ya da bu gözetleme için iki oyuncu kütüphanenin bomba atma noktası B kısmından bir sağdan bir soldan rakip rakibi öldürebilir. Diğer oyuncular ortadan gelen oyuncuları izlemelidir. Bunun için mavi bölümün ortasından gelecek oyuncuları izleyip vurabilir, manganıza haber verip oradaki oyuncuları hızlı bir şekilde öldürebilirsiniz. Bu şekilde raundu kazanabiliriz. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak, açarken, düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekir. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki rauntta nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki rauntta tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle birlikte sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Ekibinizle çalışırken hangi tarafta hangi oyuncuların daha yeterli oynadığını ve hangi tarafın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken, uygun şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekir. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Gelelim Luxville haritasındaki Blue (CT Force) tarafına. Öncelikle her yerde olduğu gibi slotlara da bir göz atalım. İkinci, dördüncü, altıncı ve birinci yuvada doğanlar, A suram bölgesini hızla savunabilirler. Beşinci, üçüncü, sekizinci ve yedinci yuvalarda doğanlar diğer bölgelere hızla ulaşabilirler. Hatırlatma Her tur son turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki rauntta nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki rauntta tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın.
 
 
 
Luxville haritasında Mavi (CT Force) tarafında diğer haritalarda olduğu gibi yerleşim oldukça değerli. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. A suresindeki ikili oyunculardan birini bırakalım. Yanınızda bir AR oynatıcı olsun. Bu ikili oyuncu, tabut veya merdiven alanından oynayarak rakip rakip hakkında bilgi alabilir. A kısmındaki başka bir AR oyuncusu ikili oyuncuya tırabzan kısmından oynayarak yardımcı olacaktır. Grupta kalan 1 AR oyuncusu uzun kısımda kalsın. 2 ikili oyuncu en üste çıkar. Ama genel olarak Mavi (CT Force) tarafına çok ağır bir bomba geliyor. Bu yüzden hem bombalardan kaçmanız hem de düşmanı yenmeniz gerekiyor. Hatırlatma Her tur son turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın.
 
Artık yerleştirme kısmını hallettiğimize göre, Mavi (CT Force) taraftaki bombalarınız düşmanın içeri girmesini engellemelidir. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 ikili silah ve 2 AR oyuncusu var. Bu taktik için A’daki bir oyuncu C5’ini tabutun içine veya merdivenlere atarak düşmanın hasar almasına neden olabilir. Üst kısımda yer alan ikili oyuncular C5 veya mayın bombalarını alıp üst kısımdaki merdiven kısımlarına bombalarını yerleştirebilmektedir. Mayın patlar patlamaz, C5’i yerleştiren oyuncu onu hızla patlatarak rakip rakibi öldürebilir. Bu sayede Mavi (CT Force) tarafını rahatlıkla kazanabilirsiniz. Hatırlatma Her tur son turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir.
 
Rakiplerinizin kafasını karıştırmak mı istiyorsunuz? Deployment A’dan 3 dual ile rakibinizin spawn’ına bir Truth Rush atarak rakibinizi hızlı bir şekilde yenebilirsiniz. Sen. Bu nedenle amacınız rakibinizin üzerinde olmalı ve öldürmelisiniz. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki rauntta nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki rauntta tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle yakından incelemeniz gerekir. Kadronuzla çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha yeterli oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Uzun kenardan 1 AR oyuncusu ve 1 ikili oyuncu hızlı bir şekilde rakip rakibin doğma yerine gidip rakipleri yenebilir. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. İkili oyunculardan birini konuşlanma noktası A’da bırakalım. Yanınızda bir AR oynatıcısı olsun. Bu ikili oyuncu, tabut veya merdiven alanından oynayarak rakip rakip hakkında bilgi alabilir. A kısmındaki başka bir AR oyuncusu ikili oyuncuya tırabzan kısmından oynayarak yardımcı olacaktır. Takımda kalan 1 AR oyuncusu uzun kısımda kalsın. 2 ikili oyuncu en üste çıkar. Ama genel olarak Mavi (CT Force) tarafına oldukça ağır bir bomba geliyor. Bu yüzden hem bombalardan kaçmanız hem de düşmanı yenmeniz gerekiyor. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. Ancak bu kısımda o oyuncuların çok hızlı olması gerekiyor aksi halde kalan oyuncular suram bölgelerini koruyamayabiliyor. Bu, grubunuzun yenilmesine neden olacaktır. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle yakından incelemeniz gerekir. Ekibinizle çalışırken hangi tarafta hangi oyuncuların daha yeterli oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda çok değerli. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak, açarken, düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekir. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Rakipleriniz zirvede çok hızlı oynuyorsa, uzun boylu oyuncu yardım etmek için hızla zirveye çıkmalıdır. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. A suresindeki ikili oyunculardan birini bırakalım. Yanınızda bir AR oynatıcı olsun. Bu ikili oyuncu, tabut veya merdiven alanından oynayarak rakip rakip hakkında bilgi alabilir. A kısmındaki başka bir AR oyuncusu ikili oyuncuya tırabzan kısmından oynayarak yardımcı olacaktır. Takımda kalan 1 AR oyuncusu uzun kısımda kalsın. 2 ikili oyuncu en üste çıkar. Ama genel olarak Mavi (CT Force) tarafına ağır bir bomba geliyor. Bu yüzden hem bombalardan kaçmanız hem de düşmanı yenmeniz gerekiyor. Rakip zirveye çıktığı anda gerekli bombaları atarak rakipleri öldürebilir. Bu orta kısımda uzun kısım boşta kalacak ancak bunun yerine A kısmında duran bir oyuncu uzun kısımda durarak rakip rakibini durdurabilir. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle birlikte sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Ekibinizle çalışırken hangi tarafta hangi oyuncuların daha yeterli oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken kontrol edip iyi açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Rakiplerinizin uzun kenardan gireceğini anladığınızda, A tarafından bir oyuncu gidip tırabzanın tepesinden uzun oyuncuya yardım edebilir. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. İkili oyunculardan birini konuşlanma noktası A’da bırakalım. Yanınızda bir AR oynatıcısı olsun. Bu ikili oyuncu, tabut veya merdiven alanından oynayarak rakip rakip hakkında bilgi alabilir. A kısmındaki başka bir AR oyuncusu ikili oyuncuya tırabzan kısmından oynayarak yardımcı olacaktır. Grupta kalan 1 AR oyuncusu uzun kısımda kalsın. 2 ikili oyuncu en üste çıkar. Ama genel olarak Mavi (CT Force) tarafına çok ağır bir bomba geliyor. Bu yüzden hem bombalardan kaçmanız hem de düşmanı yenmeniz gerekiyor. Tüm oyuncular uzun tarafta ağırlaşmamalıdır. Çünkü uzun kısımdan kendi bölgenize giriş yapmak oldukça zordur. Böylece uzun bölgeyi kolay bir şekilde koruyabilirsiniz. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Grubunuzla çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın gruba uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda çok değerli. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken çevreyi iyi kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Rakipleriniz A bölümüne hızlı giriş yapıyorsa uzun boylu olan oyuncu hızla A bölümüne gidip elindeki bombaları atarak rakiplerin girişini engelleyebilir. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. İkili oyunculardan birini konuşlanma noktası A’da bırakalım. Yanınızda bir AR oynatıcısı olsun. Bu ikili oyuncu, tabut veya merdiven alanından oynayarak rakip rakip hakkında bilgi alabilir. A kısmındaki başka bir AR oyuncusu ikili oyuncuya tırabzan kısmından oynayarak yardımcı olacaktır. Takımda kalan 1 AR oyuncusu uzun kısımda kalsın. 2 ikili oyuncu en üste çıkar. Ama genel olarak Mavi (CT Force) tarafına oldukça ağır bir bomba geliyor. Bu yüzden hem bombalardan kaçmanız hem de düşmanı yenmeniz gerekiyor. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Uzunda bekleyen oyuncular hızlı bir şekilde üstten A tabutu alanına atlayabilir ve rakiplerini geri alabilirler. Mavi (CT Force) taraftaki bombaların şifresi çözülürken de dikkatli olunmalıdır. Bombayı rakibin sizi göremeyeceği şekilde çözüyorsanız başınızı eğerek bombayı çözebiliyorsunuz. Siz bombanın kodunu çözerken takım arkadaşlarınız hala hayattaysa, bomba alanına bir sis bombası atarak rakip rakibin sizi görmesini engelleyebilirler.
 
Çoğu zaman aynı taktikler Luxville haritasında çalışmaz. Bu yüzden her turda kendinize yeni taktikler üretebilirsiniz. Yeni taktikler ile rakiplerinizi şaşırtabilir ve oyunu kazanabilirsiniz. Her raunt taktiği yaparsan rakip artık ne yapacağını biliyor, bu yüzden dikkatli oynuyor ve ezberliyor. Ayrıca maç sırasında geride kalırsanız cesaretiniz kırılmasın. Çünkü takımınızın morali bozulduğunda kendi oyuncularınız oyunu dikkate almayabilir. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle yakından incelemeniz gerekir. Ekibinizle çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru bir şekilde yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken etrafı yeterince kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Provence
 
 
 
Harita Hikayesi: Özgür Asiler, Fransa’nın güneyindeki Provence bölgesinde bir hamle yapmaya çalışır ve CT-Force onları durdurmak için en yeterli birliği gönderir.
 
Oyun Modu: Bomba Görevi
 

Görev: CT Force: Savunma (Bomba İmha) / Özgür İsyancılar: Baskın (Bombayı Yerleştir)

Harita Özellikleri: Şehrin göbeğinde kapalı ve açık alanlarda çatışma içinde olacak şekilde tasarlanmıştır.
  
Provence haritasında taktiklere geçmeden önce bu haritada grubun koordineli bir şekilde birlikte oynaması çok değerli. Takımınızla iyi anlaşırsanız bu haritada rakiplerinizi kolayca yenebilirsiniz. Her haritada yaptığımız gibi oyuncuların hangi slotlarda ve nerede spawn olacağı bilgilerini sizlerle paylaşalım.
 

Provence haritasında Kırmızı (Özgür İsyancılar) tarafındaysanız; birinci, beşinci, altıncı ve ikinci yuvalar, A bombası suram noktasına ve köprüye daha yakın doğmanıza olanak tanır. Üçüncü, dördüncü, yedinci ve sekizinci yuvaları atlayarak bomba yerleştirme noktası B’ye daha yakın bir yerde doğabilirsiniz.

Provence haritasında Kırmızı (Özgür İsyancılar) tarafında hangi taktikleri yapabileceğimize bakalım. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 ikili silah ve 2 AR oyuncusu var.
 
 
 
A tarafına hızlı bir başlangıç ​​yaparak rakiplerimize sürpriz yapalım. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5’e 5 bir maç olduğunu varsayalım ve her iki takımda da 3 çift silahlı oyuncu ve 2 AR oyuncusu olduğunu varsayalım. Bu orta AR’yi kesecek oyuncu bomba kurulur kurulmaz spawn noktamızdan köprü kısmına geçecektir. Bu durumda rakibin kafasını karıştırabilir. Diğer oyuncular adına konuşmak gerekirse; 3 dual oynayan oyuncu A bomba atma noktasına hızlı bir giriş yapabilmek için doğduğumuz kısımdan A’dan sonra gelir gelmez direk iniş noktasına bomba yağdırmak zorundadır. Bu sayede A bomba atma noktasındaki düşman oyuncu hem hasar alacak hem de kafası karışacak. Ancak A bombası noktasına girerken değerli bir noktaya dikkat etmemiz gerekiyor. 3 ikili oyuncu girer girmez kalan 1 AR oyuncusu kendi kadrosunu savunmak zorundadır. Savunması için, rakip rakibin dışarı çıkmasını engelleyecek bir ateş açmalıdır. Bu sayede ikili oyuncular A bindirme noktasının kontrolünü hızlıca ele geçirebilirler. A bombası noktasına bomba kurarken dikkatli olmalıyız. Çünkü bu noktada rakip oyuncular kolaylıkla bomba atarak takımınızın bomba kurmasını ve böylece size zarar vermesini engelliyor. Oyuncular A bomba sahasına girer girmez, rakip rakibin görüşünü engellemek için hızla sis bombalarını kullanmalıdır. Bu sayede rakip sizi göremeyecek ve oyunu yavaşlatacaktır. Hızlı formda bombayı kurarak kendi grubunuz hızlı bir şekilde değerli yerlere hareket etmelidir. Bu bölümde A bombası kurulum noktasından 1 kişi oynamalıdır. O oyuncu ancak rakip rakiple yüzleşerek rakibinin işini zorlaştırabilir. Bu nedenle takımınızda en az oynayacak olan oyuncu rahatlıkla benim arkamdan iş çevirebilir ve rakip rakibe zarar verebilir. Kalan 1 AR oyuncusu, düşmanın grubunuzu takip etmesini engelleyerek, yumurtlamamızı sütundan kesebilir. Dualistler yeniden sütuna göre rakibin ortasını ve spawnını kesebilir. Ekstra yapmak isteyen oyuncular rakibin spawnına kadar açılabilir. O kısımdaki mavi kutudan oynayarak rakibe rahat vurabilirsiniz. İşler yolunda gitmediyse ve A bombası atma noktasındaki takım oyuncularınızın sayısı azaldıysa, en üstte bulunan ve kendi alanımızdan ortayı kesen AR oyuncusu, hedef rakipleri hızlı bir formda hızla geri çekebilir. . Yedeklenecek 3 bölüm var. Köprü tarafından B bombasının spawn noktasına giderek rakibin spawn noktasına hızlı bir şekilde gidebilir ve rakibinizi öldürebilirsiniz. A bombasının yerleştirildiği yeri çöp kısmında bezdirerek gözlemleyebilir. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle yakından incelemeniz gerekir. Ekibinizle çalışırken hangi tarafta hangi oyuncuların daha yeterli oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
A tarafına farklı bir biçimde girerek turu kazanalım. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. Yine, ortada kendi doğuşumuzdan bir AR oyuncu casusu var. Bu AR oyuncusu, ekibin hem orta bölümden hem de B bombası yerleştirme noktasından geri adım atmasını engellemeye çalışacak. Kalan 1 AR oyuncusu ve 1 ikili oyuncu A’nın sırtında sabit formda duracak. 2 Çift oyuncu A’nın orta bölümünde hızlı bir şekilde rakibin ortasına girecek. Orta kısma girer girmez , A bomba yerleştirme noktasında rakip oyuncuları rahatsız etmeye çalışacaktır. O anda A arka bölümünde 1 AR oyuncusu ve 1 ikili oyuncu bombalarını atarak A bomba sahasına girecek. Ancak, oturum açarken AR oyuncusu ikili oyuncu için savunma ateşi açmalıdır. Bu sayede 4 oyuncu aynı anda A bomba sahasına girecek ve karşıdaki rakibi rahatlıkla yok edebilecek. Kendi grubunuz hızlı bir şekilde bombayı kurarak değerli yerlere hızla hareket etmelidir. Bu bölümde A bombası kurulum noktasından 1 kişi oynamalıdır. O oyuncu ancak rakip rakiple yüzleşerek rakibinin işini zorlaştırabilir. Bu nedenle takımınızda en az oynayacak olan oyuncu kontra arkasına geçerek rakip rakibe rahat bir formda hasar verebilir. Kalan 1 AR oyuncu sütunu tkahta-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort