Ekonomi

Piyasalarda dalgalanma sürerken altın fiyatları istikrar kazandı

Investing.com – Altın fiyatları, başta hisse senetleri olmak üzere risk odaklı piyasalarda artan volatilitenin, güvenli limanları nispeten iyi fiyatlı tutmasıyla istikrar kazandı ve son dönemdeki kayıplarının bir kısmını telafi etti.

Endüstriyel metaller arasında bakır fiyatları yükseldi ancak son dönemdeki kayıplarının sadece bir kısmını telafi edebildi, zayıf ithalat verileri kırmızı metali daha da zayıflattı.

Genel metal piyasaları yükseldi ancak küresel ekonomi ve faiz oranlarına ilişkin belirsizlik nedeniyle çoğunlukla dar bir aralıkta işlem görüyor.

Spot altın %0,5 artışla 2.394,15 dolara yükselirken Aralık vadeli altın 2.433,10 dolar seviyesinde sabitlendi.

Piyasadaki dalgalanma güvenli limanları destekliyor

Sarı metal, yakından izlenen 2.400 dolar seviyesine yakın kalmaya devam ederken rekor seviyelere 100 dolardan daha az mesafede.

Risk odaklı piyasalar son seanslarda sert dalgalanmalar yaşad.; Wall Street dün güçlü bir başlangıç yapmasına rağmen düşüşe geçerken Japon piyasaları, yükseliş ve düşüş arasında gidip geldi.

Bu durum, altın ve Japon yeni gibi güvenli limanlara nispeten iyi fiyat verilmesini sağladı ancak bu hafta genel piyasalarda kısa bir toparlanma görüldüğünden bir miktar zayıfladılar.

Fed’in daha büyük faiz indirimleri yapabileceği ihtimali, altının görünümünün parlaklığını korumasını sağladı. Piyasalar, kötüleşen ekonomik koşulların faiz indirimi konusunda böyle bir senaryoyu ortaya çıkaracağına dair beklenti içinde.

Diğer değerli metaller yükselse de son seanslarda altından çok daha büyük kayıplar kaydetti. Platin %0,8 artışla 930,15 dolara yükselirken gümüş %0,1 artışla 26,975 dolar oldu.

Çin’in sorunları bakırdaki toparlanmayı sınırlıyor

Londra Metal Borsası’ndaki gösterge bakır hafif bir artışla 8.760,50 dolara yükselirken bir aylık bakır %0,4 artışla 3,9440 dolara çıktı.

Her iki kontrat da Çin’in bakır ithalatının Temmuz ayında üst üste ikinci ay daraldığını gösteren verilerin ardından dünden bu yana sert kayıplar yaşadı.

Veriler, özellikle Çin’deki ticari faaliyetlere ilişkin zayıf verilerden önce geldiği için dünyanın en büyük bakır ithalatçısında talebin yavaşladığına dair endişeleri artırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu