Dünya, inanılmaz miktarda biyoçeşitliliğe ev sahipliği yapan bir gezegen, biliyorsunuz… Bilim adamları şimdiden yaklaşık 2 milyon farklı ilaç türü belirlediler ve hatta ihtiyatlı tahminler bile 9 milyondan fazlasının keşfedilmediğini gösteriyor. (O’Loughlin) Ancak bu biyoçeşitliliği tehlikeye atan birçok faktör var. Size en değerli tehditlerden bahsediyoruz. Gelelim içeriğimize. ?
Kaynak:https://science.howstuffworks.com/env…
Gezegenin inanılmaz yaşam süresi çeşitliliği, akademik bir meraktan daha fazlası… Çünkü insanlık buna bağlı.
İstikrarlı bir gıda ve ilaç kaynağı (ilaçlar/ilaçlar), Dünya’nın biyolojik çeşitliliğinin faydalarından sadece birkaçıdır.
Zengin ve çeşitli ekosistemleri olmasaydı gezegenimiz farklı bir yer olurdu.
Göçmen güvercinlerin neslinin tükenmesine neden olan aşırı avlanma, gergedan gibi hayvanların neslini tehlikeye atmaya devam ediyor.
Bahsedilen tüm faktörlerin yanı sıra, dünyadaki biyolojik çeşitliliğe yönelik en büyük tehdit ormansızlaşmadır.
Ağaç kesme/kütük kesme, madencilik ve çiftçilik yoluyla insanlar her yıl Dünya’nın yağmur ormanlarının yaklaşık yüzde 2’sini yok ediyor.
Birçok farklı nedeni olduğu için ormansızlaşmayı durdurmak çok zordur.
Dahası, evlerini yağmur ormanlarında yapan yerli halk, tarlalara ve sığır otlaklarına yer açmak için düzenli olarak toprağı temizler.
Son zamanlarda yapılan araştırmalar, bir ülkenin ekonomik koşulları iyileştiğinde, yerli halk yağmur ormanı kaynaklarına daha az bağımlı hale geldikçe ormansızlaşmanın önemli ölçüde azaldığını ortaya koydu.
İçeriğimizde yer verdiğimiz gibi; hükümetlerin, kar amacı gütmeyen kuruluşların ve yerli halkların ortak çabaları, çok geç olmadan yıkımı durdurmak için yeterli olabilir.